День Соборності України!

Соборність України — ідея об'єднання в єдиний державний устрй ycix етнічних українських земель, яка бере свй початок від Русі-України. Упродовж віків її практичним утіленням займались українські гетьмани Богдан Хмельницький, Петро Дорошенко, Іван Мазепа, Пилип Орлик. У XVIII — поч. ХХ ст. ця ідея знайшла свое відображення в працях вітчизняних мислителів, оскільки для боротьби за свої національні інтереси Україні була вкрай важливою територіальна єдність. Уперше соборність українських земель була втілена в життя в підписаному 22 січня 1919 р. Aкті Злуки між УНР i ЗУНР. Свято Соборності є символом духовної єдності людей східних i західних земель України, прагненням жити в єдинй соборній незалежній державі.

22 січня 2024 року у закладі дошкільної освіти було проведено ряд заходів громадсько-патріотичного спрямування присвячених Дню Соборності України.

Емоційно, на високому патріотичному та естетичному рівні всі учасники освітнього процесу поглибили знання про історію виникнення свята Соборності України, пригадати ст.20 Конституції України, ознайомитися з цікавими фактами про Україну, з вирішальними подіями сьогодення.

Кiлькiсть переглядiв: 6